info@drhamami.com

تهران، میدان ونک، کوچه والی نژاد، پلاک ۳۲، طبقه ۵

آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟

آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟

فهرست مطالب

با افزایش سن آمار ابتلا به بیماری های چشمی افزایش پیدا می کند. بسیاری از افراد مسن با بیماری های از قبیل پیر چشمی، عیوب انکساری، آب مروارید و… دست و پنجه نرم می کنند. یکی از بیماری های نگران کننده برای چشم ها که ممکن است باعث اختلال عملکرد بینایی در دوران بزرگسالی یا حتی جوانی شود، بیماری آب سیاه یا گلوکوم است.
این بیماری به دلیل نداشتن علائم نهان و قابل تشخیص، امکان درمان فوری را از بیمار سلب می کند و باعث به وجود اختلالات جدی در چشمان فرد می شود. سؤالی که در اینجا مطرح می شود؛ این است که آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟ با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب شما را با خطرات بیماری آب سیاه و همچنین عوارض درمان نشدن آن آشنا کنیم.

 

بیماری آب سیاه چشم چیست و با چه نشانه هایی همراه است؟

آب سیاه که معمولاً با نام گلوکوم شناخته می شود، یک بیماری خطرناک برای چشم است؛ که در صورت درمان نشدن، می تواند باعث نابینایی فرد شود. دلیل اصلی آسیب دیدگی چشم ها بعد از بروز این بیماری، اختلال در عملکرد عصب های بینایی است.

متأسفانه مختل شدن عملکرد عصب های بینایی مانع از آن می شود که چشم ها قدرت دید خوبی داشته باشند و در نهایت همین موضوع باعث ضعف شدید چشم می شود. این بیماری معمولاً با علائم خاصی همراه نیست و به همین دلیل بسیاری از افراد بعد از پیشرفت آب سیاه متوجه او می شوند؛ اما طبق بررسی های انجام شده، اغلب افرادی که با بیماری خطرناک گلوکوم دست و پنجه نرم می کنند؛ در چند نشانه با هم اشتراک دارند؛ این علائم عبارتند از:

  • تار شدن ناگهانی دید چشم
  • مشاهده انواع حلقه رنگارنگ در اطراف نور چراغ
  • سردرد و حالت تهوع
  • احساس درد شدید چشم به همراه قرمزی
آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟
آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟

علت بیماری آب سیاه یا گلوکوم چیست؟

علت ثابت شده ای برای بروز بیماری آب سیاه تعریف نشده است؛ اما آمارها نشان می دهد که احتمال بروز این بیماری در برخی از افراد به دلایلی که در ادامه گفته می شود، بیشتر است. از جمله افرادی که در معرض خطر بیماری گلوکوم قرار دارند عبارتند از:

  • افراد بالای 60 سال سن
  • افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی
  • افرادی با نژاد پوست سیاه و ساکنان آفریقا
  • افرادی با قرنیه بسیار نازک
  • افراد درگیر با فشار بالای مایع چشم
  • ژنتیک

 

درمان بیماری آب سیاه یا گلوکوم

درمان بیماری آب سیاه بعد از تشخیص و معاینه توسط پزشک متخصص به روش های مختلفی انجام می گیرد. عواملی نظیر سن بیمار، سلامت عمومی بیمار، نوع آب سیاه، میزان پیشرفت گلوکوم و…تعیین کننده روش درمان بیماری آب سیاه هستند؛ اما نکته ای که درباره درمان این بیماری وجود دارد؛ این است که در حال حاضر هیچ روش تضمینی و قطعی برای ریشه کن شدن این بیماری وجود ندارد و همه پزشکان با کمک تکنیک های درمانی مختلف تنها به کنترل آب سیاه چشم می پردازند. از جمله راه های کنترل بیماری گلوکوم که بسته به شرایط بیمار توسط پزشک متخصص تجویز می شود؛ عبارتند از:

  • تجویز دارو برای کاهش فشار مایع داخل چشم
  • انجام جراحی برای بیرون آوردن مایع داخلی چشم و کاهش فشار آن
  • درمان بیماری آب مروارید به روش جراحی
  • جراحی با دستگاه لیزر
آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟
آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟

آیا درمان بیماری آب سیاه خطرناک است؟

متأسفانه بسیاری از افراد بر این تصور هستند که درمان بیماری آب سیاه بسیار خطرناک است و به همین دلیل اقدامی برای برطرف کردن آن انجام نمی دهند؛ اما این عقیده کاملاً اشتباه است. درمان آب سیاه مانند درمان بسیاری از بیماری ها با عوارض و خطرات خاص خودش همراه است؛ اما باید به این نکته توجه شود که عوارض و خطرات درمان نکردن آب سیاه، بیشتر از درمان کردن آن است.

با انتخاب بهترین جراح چشم و اقدام به موقع برای بهبود این بیماری تا حد زیادی می توان از میزان خطرات ناشی از عمل گلوکوم کاست. علاوه براین؛ بسته به نوع درمان، نوع آب سیاه، میزان پیشرفت بیماری گلوکوم و مراقبت های قبل و بعد از عمل، میزان خطر این عمل برای هر فرد متفاوت است و نمی توان گفت که درمان بیماری آب سیاه برای همه خطرناک است.

 

خطرات درمان نکردن بیماری آب سیاه یا گلوکوم

در ابتدای این محتوا سؤالی تحت عنوان اینکه آیا بیماری آب سیاه چشم خطرناک است؟ مطرح شد. در پاسخ به این باید بگوییم که متأسفانه آب سیاه از خطرناک ترین بیماری های چشمی است؛ که اگر درمان نشود، می تواند مانع از درمان بسیاری از مشکلات چشمی شود.

برای مثال بسیاری از پیوندهای قرنیه، جراحی لیزیک و لازک، پی آر کی و… به دلیل بیماری گلوکوم با شکست مواجه می شوند؛ اما خطرناک تر این مشکلات، نابینایی همیشگی چشم است؛ که ممکن است به دلیل اقدام دیرهنگام بیمار برای درمان بیماری آب سیاه اتفاق بیفتد.

 

مراجعه به پزشک

در مطلب فوق به بررسی بیماری آب سیاه یا گلوکوم پرداختیم. دانستیم که این بیماری در صورت درمان نشدن و نداشتن مراقبت های لازم، ممکن است منجربه نابینایی فرد شود. لذا پیشنهاد می شود برای پیشگیری و همچنین درمان به موقع بیماری آب سیاه، به صورت منظم برای چکاپ سالیانه به پزشک متخصص چشم مراجعه شود.

چنانچه پزشک تشخیص دهد که برای درمان این بیماری لازم است تا جراحی صورت بگیرد؛ بهتر است بدون فوت وقت نسبت به انجام این جراحی به پزشک متخصص و با تجربه ای مراجعه شود.

دکتر پریسا حمامی متخصص و جراح چشم، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم و صورت از دانشگاه ایران، از پزشکان توانمندی است که می توانید برای درمان بیماری گلوکوم به مطب ایشان مراجعه کنید. برای رزرو وقت کافیست تا از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت اقدام کنید.

مقالات مرتبط

جراحی های ترمیمی پلک

جراحی های ترمیمی پلک اغلب با هدف اصلاح و روتوش مشکلاتی که از یک جراحی زیبایی چشم یا تروما به جای مانده است؛ انجام می

چرا چشم آب سیاه می آورد؟

آب سیاه با افزایش سن احتمال بروز بیشتری دارد به‌ همین خاطر پزشکان پیشنهاد می‌کنند که افراد میانسال به‌ صورت سالانه تحت چکاپ‌های پزشکی و

آیا تومور چشم کشنده است؟

تومور چشم می‌تواند در بخش‌های مختلف چشم مثل مشیمیه، شبکیه یا پلک به وجود آید. این تومورها با توجه به ناحیه آسیب‌دیده علائم خاصی دارند

جدیدترین مقالات

مراقبت و نگهداری از پروتز چشم

مراقبت و نگهداری ازپروتز چشم پروتز چشم یا چشم مصنوعی، یک وسیله پزشکی است که به منظور جایگزینی چشم از دست رفته یا آسیب دیده

معرفی انواع روماتیسم چشمی

معرفی انواع روماتیسم چشمی روماتیسم چشم، التهاب لایه میانی چشم و بافت اطراف آن است.اصطلاح روماتیسم چشم یا یووئیت، اصولا به مجموعه ای از علائم

علائم تومور حدقه چشم چیست؟

علائم تومور حدقه چشم چیست؟ حدقه، ساختار استخوانی گلابی شکلی است که در دو طرف بینی قرار گرفته، از چشم ها و بافت اطراف آن

روش تعیین نمره چشم

روش تعیین نمره چشم ممکن است تصور کنید تعیین نمره چشم و معاینات دوره ای فقط مختص افراد عینکی است، اما باید در نظر داشته