info@drhamami.com

تهران، میدان ونک، کوچه والی نژاد، پلاک ۳۲، طبقه ۵

جراحی های ترمیمی پلک

جراحی های ترمیمی پلک

فهرست مطالب

جراحی های ترمیمی پلک اغلب با هدف اصلاح و روتوش مشکلاتی که از یک جراحی زیبایی چشم یا تروما به جای مانده است؛ انجام می شود. چنانچه با انجام جراحی های زیبایی دچار بروز مشکلاتی در چشم یا پلک خود شده اید؛ جراح طی یک جراحی ترمیمی اقدام به اصلاح و ترمیم آن می کند. در بسیاری از مواقع فرد بعد از انجام عمل های زیبایی روی چشم، به نتیجه دلخواه خود دست پیدا نمی کند. لذا جراح با انجام جراحی های ترمیمی چشم، اقدام به اصلاح تغییرات انجام شده در عمل های قبلی می پردازد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با انواع جراحی های ترمیمی که برای چشم انجام می شود؛ آشنا شوید.

 

اصلاح عوارض ناشی از جراحی های زیبایی پلک و صورت

با توجه به اینکه امروزه بسیاری از زنان و آقایان خواستار زیبایی چهره و جوان ماندن آن هستند؛ در قدم اول اقدام به انجام عمل هایی می کنند باعث از بین رفتن چین و چروک و خطوط اطراف چشم و پیشانی شود. بلفاروپلاستی پلک بالا، بلفاروپلاستی پلک پایین، لیفت ابرو، لیفت پیشانی و…از جمله عمل هایی است که توسط متخصص چشم و جراح پلاستیک برای جوانسازی صورت و همچنین بهبود میدان دید بیمار انجام می شود.

اگرچه این عمل های جراحی نتایج بی نظیری در زیبایی و جوانسازی چهره فرد دارند؛ اما ممکن است با عوارض و خطرات خاصی همراه باشند. در ادامه لیستی از عوارضی که ممکن است بعد از انجام جراحی های زیبایی چشم و صورت برای فرد اتفاق بیفتد و اصلاح یا ترمیم آن طی جراحی ترمیمی چشم و صورت امکان پذیر است؛ ذکر شده است.

 

چه عوارضی با جراحی ترمیمی چشم و صورت رفع می شوند؟

برخی از عوارض و پیامدهای ناگوار عمل های زیبایی چشم و صورت که ممکن است فرد برای رفع آن ها نیاز به انجام جراحی های ترمیمی داشته باشد؛ عبارتند از:

  1. متقارن نشدن پلک ها
  2. ایجاد اسکار در محل جراحی
  3. از بین رفتن پلک پایین به دلیل جدا کردن بخش زیادی از پوست زیر چشم
  4. کشیدگی بیش از حد ابرو و پیشانی و خشن شدن چهره
  5. ضعیف شدن حرکت ابروها به دلیل کشیدگی بیش از حد
  6. پایین کشیدن شده پلک ها
  7. جدا نکردن پوست و چربی به اندازه کافی
  8. فرورفتگی بیش از اندازه زیر چشم به دلیل خارج کردن حجم زیادی از چربی

تمام عوارض فوق معمولاً طی جراحی ترمیمی چشم و صورت رفع می شوند. البته با شرط بر اینکه این جراحی توسط جراحان حاذق و با استفاده از بهترین تجهیزات روز دنیا انجام شود. بیشتر عوارض بالا به دلیل کم تجربه بودن جراح زیبایی چشم و همچنین توجه نکردن بیمار به توصیه های پزشک برای مراقبت های بعد از عمل اتفاق می افتد.

لازم است این نکته را یادآور شویم که معمولاً ترمیم این مشکلات 6 ماه بعد از انجام جراحی اولیه انجام می شود؛ چراکه ممکن است طی این شش ماه تغییراتی به وجود بیاید که فرد دیگر نیازی به انجام جراحی ترمیمی نداشته باشد.

جراحی های ترمیمی پلک
جراحی های ترمیمی پلک

جراحی های ترمیمی پلک مانند اکتروپیون و انتروپیون

اکتروپیون و انتروپیون از دیگر مشکلاتی هستند که ممکن است به دلیل عمل بلفاروپلاستی اتفاق بیفتد. البته این عارضه در بزرگسالان شایع است و ممکن است فرد به دلایل دیگری مانند سرطان پلک، فلج شدن عصب های صورت، ایکتیوز لایه ای و…به این وضعیت ها دچار شود. قبل از اینکه بخواهیم به توضیح نحوه جراحی ترمیمی اکتروپیون و انتروپیون بپردازیم؛ بد نیست تا با این بیماری های پلک آشنا شوید.

اکتروپیون وضعیتی است که در آن فرد می تواند قسمت داخلی پلک بالا یا پلک پایین را مشاهده کند. در واقع طی این عارضه، پلک فرد به بیرون چرخانده می شود و فرد می تواند به راحتی قرمزی داخلی پلک ها را مشاهده کند. اکتروپیون ناشی از جراحی بلفاروپلاستی می تواند باعث شود که قرنیه و ملتحمه چشم که در حالت طبیعی به وسیله پلک محافظت و نگهداری می شوند، آسیب ببینند و دچار عفونت و خشکی شوند.

انتروپیون وضعیتی است مخالف عارضه اکتروپیون که در آن پلک فرد به داخل برگشت خورده است. این وضعیت باعث می شود تا به دلیل برخورد مداوم پوست زیر چشم و مژه ها، فرد سایشی را در این ناحیه تجربه کند که نتیجه آن آسیب دیدگی چشم ها است. عفونت و صدمه دیدن سطح قرنیه از جمله عوارض عارضه انتروپیون است؛ که با انجام جراحی های ترمیمی چشم رفع می شود.

 

جراحی ترمیمی برای درمان اکتروپیون و انتروپیون چگونه انجام می شود؟

هدف از انجام جراحی اکتروپیون ماهیچه ها، تاندون ها و رباط های پلک است. جراح برای انجام این جراحی به بیمار بی حسی موضعی تزریق می کند. بعد از اثر گذاشتن مواد بی حسی روی بیمار، جراح برش بسیار نازکی را روی چشم ایجاد می کند و اقدام به محکم کردن عضلات و تاندون های مربوطه می کند. چند ماه بعد از اتمام این جراحی ممکن است جراحی دیگری با هدف ترمیم پلک برش خورده انجام شود.

نحوه انجام جراحی انتروپیون با توجه به علت بروز این وضعیت متفاوت است. با توجه به اینکه هدف ما در این محتوا درمان انتروپیون ناشی از جراحی بلفاروپلاستی و جراحی های زیبایی است؛ در ادامه شیوه جراحی ترمیمی انتروپیون شرح داده می شود. برای انجام جراحی ترمیمی انتروپیون جراح در ابتدا آرام بخش و بی حسی را به بیمار تزریق می کند. در ادامه بافتی را از سقف دهان بیمار یا مجرای بینی آن جدا کرده و اقدام به پیوند غشای مخاطی می کند.

 

اصلاح باز ماندن چشم ناشی از فلج عصب هفت با کاشت پلاک طلا

فلج عصب هفت صورت که به دلیل عواملی مانند دیابت، مصرف سم، بالا بودن فشار خون، بیماری ام اس، عفونت های باکتریایی، بیماری های خود ایمنی و…اتفاق می افتد؛ در مواردی باعث باز ماندن مداوم چشم می شود. اگرچه علائم این بیماری در بسیاری از مواقع بهبود پیدا می کند؛ اما در برخی از افراد ممکن است این بهبود حاصل نشود. اصلاح باز ماندن چشم ناشی از فلج عصب هفت به روش های مختلفی مانند تجویز دارو و فیزیوتراپی قابل درمان است؛ اما اگر بیمار با وجود روش های گفته شده درمان نشود؛ پزشک با انجام جراحی کاشت پلاک طلا اقدام به درمان این بیماری می کند.

جراحی های ترمیمی پلک
جراحی های ترمیمی پلک

اصلاح باز ماندن چشم ناشی از فلج عصب هفت با کاشت پلاک طلا چگونه انجام می شود؟

این جراحی معمولاً برای کسانی انجام می شود که به دلیل نتیجه نگرفتن از سایر روش های درمانی با سوزش شدید چشم و همچنین زخم قرنیه همراه هستند. برای انجام این جراحی جراح بعد از اثر گذاری مواد بی حسی، برشی در بالای پلک ایجاد می کند. این برش به اندازه ای است که جراح بتواند پلاک طلا را درون پلک جای دهد. بعد از برش ایجاد شده، پلاک طلا روی تارس یا بخش غضروفی پلک قرار می گیرد و در انتها برش ایجاد شده با بخیه دوخته می شود.

 

بازسازی پارگی ها و آسیب های پلک ناشی از تروما

از آنجایی که پلک ها وظیفه محافظت از چشم ها را برعهده دارند؛ ممکن است به دلیل تروما در معرض خطرات زیادی قرار بگیرند. منظور از تروما هرگونه ضربه، جراحت، صدمه و آسیبی است که به دلیل عوامل بیرونی یا خارجی اتفاق می افتد. پلک انسان در اثر انواع تروما ممکن است دچار مشکلاتی چون پارگی و خراشیدگی شود. در جراحی بازسازی پارگی ها و آسیب دیدگی های پلک ناشی از تروما، جراح بافت کنده شده از پلک را بعد از نزدیک کردن آن به میبوبین و مژه، با استفاده از نخ های مخصوصی به نام سیلک گره می زند.

مقالات مرتبط

چرا چشم آب سیاه می آورد؟

آب سیاه با افزایش سن احتمال بروز بیشتری دارد به‌ همین خاطر پزشکان پیشنهاد می‌کنند که افراد میانسال به‌ صورت سالانه تحت چکاپ‌های پزشکی و

آیا تومور چشم کشنده است؟

تومور چشم می‌تواند در بخش‌های مختلف چشم مثل مشیمیه، شبکیه یا پلک به وجود آید. این تومورها با توجه به ناحیه آسیب‌دیده علائم خاصی دارند

جدیدترین مقالات

افتادگی پلک مادرزادی

افتادگی پلک مادرزادی آیا درمان دارد؟ افتادگی پلک مادرزادی یا پتوز مادرزادی (Congenital Ptosis) به وضعیتی گفته می‌شود که یک یا هر دو پلک بالایی

بیرون زدگی چشم چیست؟

بیرون زدگی چشم چیست و چرا اتفاق می افتد؟ بیرون زدگی چشم یا اگزوفتالموس، وضعیتی را توصیف می کند که در آن کره چشم از

اشک ریزش چیست؟

اشک ریزش چیست؟ اشک ها از چشم ها محافظت می کنند و آن ها را مرطوب نگه می دارند اما، اگر بیش از حد تولید