جراحی گذاشتن پروتز حدقه برای اصلاح فرورفتگی چشم
آیا تا به حال به دلیل فرورفتگی یا گود رفتگی زیر چشم احساس پیری کرده اید؟ فرورفتگی چشم ها یک مشکل شایع در میان زنان و آقایان است؛ که اغلب باعث می شود تا چهره فرد شادابی و زیبایی خود را از دست بدهد. به همین علت تقاضا برای اصلاح فرورفتگی چشم زیاد است. با توجه به اهمیت چشم ها در زیبایی صورت هر فرد، در حال حاضر روش های موثری برای بهبود این وضعیت ابداع شده است.
گذاشتن پروتز حدقه برای اصلاح فرورفتگی چشم یک روش دائمی و کم تهاجم برای بهبود فرورفتگی زیر چشم است؛ که چند سالی است مورد توجه زیباجویان قرار گرفته است. از آنجایی که تقاضا برای انجام این جراحی زیاد است؛ برآن شدیم تا در این محتوا به معرفی کامل این عمل و مزایا و معایبی که ممکن است برای فرد به همراه داشته باشد، بپردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
هدف از انجام جراحی گذاشتن پروتز حدقه برای اصلاح فرورفتگی چشم چیست؟
جراحی گذاشتن پروتز حدقه برای اصلاح فرورفتگی چشم با هدف زیبایی چشم ها و همینطور صورت انجام می شود. بسیاری از افراد به دلایل متعددی مانند بالا رفتن سن، کاهش وزن شدید، ضعیف شدن ماهیچه های زیر چشم، کم خونی شدید، ضربه به چشم، مشکلات ژنتیکی، کم خوابی، مصرف دخانیات و…دچار گودی و فرورفتگی زیر چشم می شوند.
این فرورفتگی باعث می شود تا علاوه بر از بین رفتن درخشش و زیبایی چشم ها، طراوت و نشاط در چهره فرد خاموش شود. در واقع این وضعیت باعث می شود تا اطرافیان و خود فرد احساس کنند، چهره شخص بسیار بیمار و بد حال است. جراحی گذاشتن پروتز حدقه معمولاً بعد از نتیجه نگرفتن از سایر تکنیک های درمانی کم تهاجم، توسط پزشک متخصص چشم به بیمار پیشنهاد می شود.
این روش برخلاف روش هایی مانند تزریق فیلر و… دائمی است و فرد را از انجام هرگونه متد درمانی دیگر بی نیاز می کند. البته در مواردی که شدت فرورفتگی چشم ها زیاد باشد؛ پزشک متخصص چشم پیشنهاد می کند تا این عمل را در کنار سایر روش های درمانی اصلاح فرورفتگی چشم انجام دهد.
جراحی گذاشتن پروتز حدقه برای اصلاح فرورفتگی چشم چگونه انجام می شود؟
جراحی گذاشتن پروتز حدقه به عنوان یک عمل کم تهاجم شناخته می شود؛ اما جراح برای انجام آن بیمار را به حالت بیهوشی عمومی در می آورد. بعد از اثرگذاری مواد بیهوشی، برش بسیار ظریف و نازکی در زیر چشم ایجاد می شود. این برش با هدف دسترسی جراح به زیر چشم و جایگذاری پروتز انجام می شود.
پروتزی که برای اصلاح فرورفتگی چشم ها استفاده می شود، از جنس سیلیکون است؛ که به طبیعی بودن ظاهر فرد بعد از جراحی کمک می کند. بعد از قرار دادن پروتز حدقه در فرورفتگی چشم، برش ایجاد شده با بخیه دوخته می شود. جراحانی که این عمل زیبایی و درمانی را انجام می دهند، باید برش زیر چشم را در محل مناسبی ایجاد کنند؛ تا در آینده مجبور به ترمیم اسکار ناشی از برش نشوند.
بعد از اتمام جراحی گذاشتن پروتز حدقه نیاز به رعایت چه مراقبت هایی است؟
خوشبختانه این جراحی عوارض بعد از عمل جدی و زیادی ندارد. بنابراین؛ بیمار دوران نقاهت ساده و کم خطری را می گذراند. با این وجود بهتر است برای دریافت نتیجه بهتر بعد از عمل، به مراقبت هایی که توسط پزشک متخصص توصیه می شود، توجه شود. در ادامه لیستی از مراقبت های بعد از عمل گذاشتن پروتز حدقه ذکر شده است؛ که عبارتند از:
- عدم شستشوی صورت تا 10 روز بعد از عمل
- استفاده از آب جوشیده برای شستن صورت
- مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک
- پرهیز از جدا کردن باند از چشم ها بعد از عمل
- بلند نکردن اجسام سنگین
- پرهیز از مصرف غذاهای پر ادویه، پر روغن و شور
جراحی گذاشتن پروتز حدقه با چه مزایا و معایبی همراه است؟
این عمل کم تهاجم مانند سایر عمل های زیبایی و درمانی چشم با مزایا و معایب متفاوتی همراه است؛ که بهتر است تمام کاندیداها قبل از انجام عمل نسبت به آن آگاهی پیدا کنند. گذاشتن پروتز حدقه در روزهای اول ممکن است با کمی درد، خونریزی، تورم کبودی همراه باشد؛ که معمولاً تا 2 هفته بعد از مصرف داروها تمام این علائم بهبود پیدا می کنند. علاوه بر این عوارض عمومی، ممکن است فرد شاهد باقی ماندن اسکار در محل برش باشد؛ که البته در اکثر موارد این موضوع به مهارت و تخصص پزشک بر می گردد. بنابراین؛ باید برای انجام این عمل به جراحان حاذق مراجعه شود.
در کنار این معایب و عوارض، بد نیست بدانید که این نوع جراحی نتیجه دائمی و بدون بازگشتی را به دنبال دارد و می تواند شما را از انجام هر عمل دیگری بی نیاز کند.
مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی جامع اینکه جراحی گذاشتن پروتز حدقه برای اصلاح فرورفتگی چشم با چه هدفی و چگونه انجام می شود، پرداختیم. چنانچه قصد دارید این عمل زیبایی_درمانی را برای بهبود فرورفتگی چشم ها انجام دهید؛ باید قبل از هر چیز از تخصص و مهارت بالای جراح یا پزشک متخصص خود اطمیمان حاصل کنید؛ با وجود اینکه این عمل کم تهاجمی است و عوارض زیادی ندارد؛ اما در محل حساسی انجام می شود و هرگونه خطا در جراحی ممکن است باعث شود تا سلامت چشم ها به خطر بیفتد.
دکتر پریسا حمامی، متخصص و جراح چشم، دارای فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم و صورت از دانشگاه ایران است؛ که انواع عمل های چشمی و زیبایی صورت را با بهترین متریال و با تکیه بر دانش و مهارت بالای خود انجام می دهد. شما می توانید برای رزرو نوبت حضوری از مطب ایشان، از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت ایشان اقدام کنید.