زونای چشم از بیماری هایی است که اگرچه درصد شیوع پایینی دارد؛ اما می تواند باعث به خطر افتادن سلامت چشمان برخی از افراد در بزرگسالی شود. زونای چشمی که ناشی از ویروس بیماری آبله مرغان است؛ در صورت درمان نشدن ممکن است با عوارض جبران ناپذیر و نگران کننده ای مانند کوری یا نکروز شبکه چشم همراه باشد.
بنابراین؛ بهتر است تا آگاهی افراد در رابطه با این بیماری افزایش پیدا کند. در این مطلب از بلاگ سایت دکتر پریسا حمامی، به شرح کامل بیماری زونای چشم و راه های درمانی آن می پردازیم. اگر به دنبال یادگیری اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید؛ تا انتهای این محتوا همراه ما باشید.
چه عواملی باعث بروز بیماری زونای چشم می شوند؟
زونای چشم یکی از بیماری نسبتاً خطرناکی است که در دوران بزرگسالی به دلیل وجود ویروس واریسلا زوستر در بدن، چشم ها را درگیر می کند. واریسلا زوستر ویروسی است که باعث به وجود آمدن بیماری آبله مرغان در فرد می شود. معمولاً در دوران بزرگسالی به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، این ویروس باعث به وجود آمدن زونا در نقاط مختلفی از بدن یا صورت می شود.
متأسفانه زونای چشم در صورت درمان نشدن باعث به وجود آمدن بیماری های خطرناکی مانند کراتیت و رتینیت می شود. این دو بیماری ها باعث به بروز عوارض خطرناکی مانند آسیب شبکیه، نکروز و حتی از دست رفتن بینایی فرد می شوند؛ بنابراین؛ بسیار مهم است تا بلافاصله بعد از مشاهده علائم زونای چشم، نسبت به درمان آن اقدام شود.
زونای چشم با چه علائم و نشانه هایی همراه است؟
برای اینکه بتوانیم بیماری زونای چشم را در همان روزهای ابتدایی مهار کنیم؛ لازم است تا با علائم و نشانه های آن آشنا باشیم. در ادامه مهم ترین علائم و نشانه های زونای چشم ذکر شده است؛ که عبارتند از:
- متورم شدن چشم ها
- پدیدار شدن تاول های ریز و درشت در اطراف چشم
- پدیدار شدن جوش های بزرگ و کوچک در اطراف چشم
- دو بینی
- حساس شدن چشم ها به نورهای مختلف
- ریزش اشک
- سوزش شدید چشم به همراه قرمزی نواحی اطراف چشم
- خستگی شدید
- تب و سردرد
- احساس دردهای ضربان دار در داخل چشم
درمان بیماری زونای چشمی با چه روش هایی امکان پذیر است؟
چنانچه بیماری زونای چشم با عوارض جدی و خطرناکی همراه نباشد؛ پزشک با تجویز داروهای ضد التهاب و ضد ویروس و همچنین قطره های چشمی حاوی آنتی بیوتیک و روان کننده، به کاهش علائم بیماری زونا در چشمان فرد می پردازد. در روزهای ابتدایی می توان این درد چشم ناشی از این بیماری را با مصرف داروهای ضد درد و همینطور کمپرس آب سرد کاهش داد؛ اما اگر بیماری زونای چشم با آسیب های چشمی خطرناکی مانند آب سیاه، آب مروارید، زخم قرنیه و… همراه باشد؛ لازم است تا پزشک متخصص چشم از روش های تخصصی تر برای درمان این بیماری استفاده کند.
آیا بیماری زونای چشمی مسری است و به دیگران منتقل می شود؟
بسیاری از افراد مبتلا به زونای چشم، نگران انتقال این بیماری به اطرافیان خود هستند؛ اما باید بگوییم که نگرانی این افراد بی مورد است؛ چراکه امکان انتقال زونای چشم به دیگران وجود ندارد. در واقع زونای چشم مسری نیست و نمی تواند باعث اختلال بینایی در فرد دیگر شود؛ اما نکته ای که باید به آن توجه شود؛ مسری بودن ویروسی است که باعث به وجود آمدن زونای چشم می شود. در واقع اگر فردی به زونای چشم مبتلا شود؛ ممکن است ویروس واریسلا زوستر را به فرد دیگر انتقال دهد. ویروس واریسلا زوستر بعد از انتقال باعث زونای چشم نمی شود؛ بلکه باعث بروز بیماری آبله مرغان در افرادی می شود که تا به حال به این بیماری مبتلا نشده اند.
مراجعه به پزشک
در این نوشتار به بررسی جامع بیماری زونای چشم و راهکارهای درمانی آن پرداختیم. حال اگر به دنبال یک پزشک متخصص و با تجربه برای درمان زونای چشم هستید؛ می توانید با خیال آسوده به مطب دکتر پریسا حمامی مراجعه کنید. دکتر پریسا حمامی جراح و متخصص چشم، فوق تخصص پلاستیک و زیبایی از دانشگاه ایران، با به کارگیری جدیدترین و موثرترین راهکارهای درمانی، به اصلاح و درمان انواع بیماری های چشمی می پردازد. چنانچه قصد مراجعه به مطب ایشان را دارید؛ کافیست تا از طریق راه های ارتباطی، با مطب دکتر پریسا حمامی تماس حاصل کنید و درخواست نوبت برای معاینه و درمان چشم خود را داشته باشید.