لیزیک و لازک دو جراحی کم تهاجم برای درمان عیوب انکساری چشم هستند؛ که به دلیل نتایج موفقیتآمیزی که به همراه داشتهاند؛ مورد توجه بسیاری از کاندیدهای رفع عیوبی چون نزدیکبینی، دوربینی، آستیگماتیسم و…قرارگرفتهاند؛ اما بسیاری از داوطلبان عمل لیزری چشم، اطلاعی از بابت اینکه کدام یک از این دو جراحی برای رفع عیوب انکساری چشم مناسب هستند، ندارند.
لذا بر آن شدیم تا در این محتوا به بررسی تفاوت دو جراحی لیزیک یا لازک و معرفی بهترین روش جراحی لیزری برای هر عیوب چشمی بپردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
جراحی لیزیک چیست و چگونه انجام می شود؟
لیزیک یک نوع جراحی سرپایی و کم تهاجم برای درمان عیوب انکساری چشم است؛ که سالیان زیادی است به دلیل بالا بودن احتمال دریافت نتیجه موفقیتآمیز بعد از عمل، موردتوجه کسانی که مایل به حذف عینک هستند، قرارگرفته است. کل این جراحی برای 2 چشم، حدود 10 تا 20 دقیقه زمان میبرد و جراح طی این جراحی با ایجاد برش روی لایه قرنیه و تاباندن لیزر اگزایمر، به اصلاح عیوب انکساری چشم میپردازد.
در این نوع جراحی، جراح برای دسترسی به فضای داخل قرنیه، ملزم به ایجاد برشی نازک روی سطح قرنیه میشود. از برش نازکی که در سطح قرنیه ایجاد میشود، فلپ نام برده میشود. طی جراحی لیزیک، فلپ ایجادشده از سطح چشم برداشته میشود تا جراح با تاباندن اشعه به چشم و تغییر در قرنیه، به اصلاح عیوب انکساری چشم بپردازد.
جراحی لازک چیست و چگونه انجام می شود؟
جراحی لازک مانند جراحی لیزیک یک عمل سرپایی کم تهاجم برای درمان عیوب انکساری چشم است؛ که به دلیل عوارض احتمالی کمتر، نسبت به عمل لیزیک از محبوبیت بیشتری برخوردار است. در این روش جراحی مانند عمل لیزیک، با استفاده از یک دستگاه لیزر، برای ایجاد فلپ، برشی در سطح قرنیه ایجاد میشود؛ اما برخلاف جراحی لیزیک، در این روش فلپ از سطح قرنیه جدا نمیشود.
در این روش برش 270 درجهای روی قرنیه ایجاد میشود تا فلپ از قرنیه جدا نشود. در ادامه با تاباندن اشعههای لیزر به قرنیه، تغییر شکل قرنیه و اصلاح عیوب انکساری چشم در کمتر از چند دقیقه انجام میشود.
تفاوت های دو جراحی لیزیک و لازک
لیزیک و لازک بعد از گذشت 6 ماه روی چشمها نتیجه یکسانی دارند؛ اما تنها در برخی از جزئیات متفاوت هستند. برای مثال ایجاد فلپ در روش لیزیک و لازک متفاوت است. در روش لیزیک فلپ از سطح چشم بیمار برداشته میشود؛ اما در روش لازک فلپ کنار زده میشود و از چشم جدا نمیشود؛ اما هردوی این عمل در یک بازه زمانی 20 دقیقه انجام میشوند.
یکی از تفاوتهای جراحی لیزیک و لازک، میزان ضخامت برش قرنیه است؛ درواقع برش قرنیه در جراحی لیزیک ضخیمتر و در لازک نازکتر است. این تفاوتهای جزئی در نحوه عمل باعث شده است که طول دوره نقاهت عمل لیزیک نسبت به عمل لازک بیشتر باشد؛ اما خطرات بیشتری سلامت چشمها را در عمل لیزیک تهدید کند.
در نهایت عمل لیزیک برای درمان عیوب انکساری چشم بهتر است یا لازک؟
در پاسخ به این سؤال پرتکرار باید بگوییم که تعیین نوع عمل لیزری چشم بر عهده پزشک یا جراح چشم است. چشم پزشک با دریافت یک شرح حال جامع از سلامت عمومی بیمار و بررسی تغییرات نمره چشمها در شش ماه یا یک سال اخیر، نوعی از عمل جراحی لیزری را که متناسب با شرایط چشم بیمار، با چالش کمتر و نتیجه موفقیتآمیزتری همراه است را انتخاب میکند و در کمتر از 10 دقیقه طی یک عمل سرپایی به رفع عیوب انکساری چشم میپردازد.
لازم است به این نکته توجه شود که جراح چشم، برای انتخاب مناسبترین روش عمل جراحی، ضخامت قرنیه و میزان خشکی چشم را هم بررسی میکند و معمولاً برای کسانی که دارای قرنیهای بسیار نازک و خشکی چشم بالایی هستند؛ عمل لازک را انجام میدهند.
مراجعه به پزشک
در این محتوا به بررسی اینکه عمل لیزیک بهتر است یا لازک، پرداختیم. دانستیم که لیزیک یا لازک دو روش مؤثر برای برطرف کردن عیوب انکساری چشم هستند؛ که از تفاوتهای جزئی و کمی برخوردار هستند. معمولاً تشخیص اینکه کدام جراحی با توجه به وضعیت آسیبدیدگی چشم برای کاندیدهای عمل لیزری مناسب است؛ توسط پزشک متخصص تشخیص داده میشود.
چنانچه به دنبال یک پزشک باتجربه برای انجام جراحیهای لیزری چشم هستید؛ میتوانید نسبت به رزرو وقت در مطب دکتر پریسا حمامی اقدام کنید. دکتر پریسا حمامی جراح و متخصص چشم و فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم و صورت، با استفاده از بهترین تجهیزات روز دنیا و با تکیه بر دانش و تجربه بالای خود، این عمل را بهترین نحو و با کمترین میزان عوارض برای شما عزیزان انجام میدهد.