هر آنچه که درباره جراحی ناخنک چشم باید بدانید!
ناخنک چشم یکی از عارضه های شایعی است که ممکن است بیمار برای بهبودی آن نیاز به انجام عمل جراحی پیدا کند. این عارضه که به سبب رشد غیر طبیعی و بیش از اندازه ملتحمه چشم ایجاد می شود؛ در صورت پیشرفت می تواند باعث مختل شدن عملکرد بینایی فرد شود. جراحی ناخنک چشم که با هدف جلوگیری از رشد رشته های غیر سرطانی غشای مخاطی چشم انجام می شود؛ در برخی از افراد آخرین راه برای بهبودی این عارضه است.
البته این عمل در بسیاری از مواقع با هدف بازگرداندن زیبایی چشم ها انجام می شود. اگر از وجود عارضه ناخنک در چشم رنج می برید و مایل به بهبود آن با عمل جراحی هستید؛ تا انتهای این محتوا همراه ما باشید. در این مطلب هر آنچه که درباره جراحی ناخنک چشم باید بدانید؛ شرح داده شده است و این موضوع می تواند برای شما کمک کننده باشد.
عمل جراحی ناخنک چشم و انواع روش آن
پزشک متخصص چشم زمانی توصیه به انجام عمل ناخنک چشم می کند که این عارضه باعث مختل شدن بینایی فرد شود. این جراحی به شکل های مختلفی انجام می شود؛ اما همه آن ها بسیار مشابه یکدیگر هستند. در ادامه روش های مختلف جراحی ناخنک چشم شرح داده شده است؛ که عبارتند از:
-
جراحی ناخنک چشم و بخیه
این جراحی با هدف حذف و جلوگیری از رشد مجدد عارضه ناخنک چشم، به صورت سرپایی و تنها با تزریق مواد بی حسی انجام می شود. طی این جراحی علاوه بر ناخنک، بخشی از ملتحمه از چشم جدا می شود و جراح بلافاصله بعد از حذف ناخنک، با استفاده از بخیه های تجزیه پذیر، اقدام به بستن ناخنک چشم می کند. اگرچه استفاده از بخیه برای بستن ناخنک باعث می شود تا فرد دوران نقاهت طولانی تری داشته باشد؛ اما در نتیجه احتمال رشد مجدد ناخنک بسیار کم می شود.
-
جراحی ناخنک چشم و چسب فیبرین
جراحی ناخنک و چسب روش دیگر درمان این عارضه در چشم است؛ که جراح به واسطه آن این عارضه را حذف و از رشد آن جلوگیری می کند. این روش جراحی مشابه با عمل ناخنک چشم انجام می شود؛ با این تفاوت که جراح طی این عمل برای جلوگیری از رشد مجدد ناخنک چشم از بخیه استفاده نمی کند؛ بلکه با استفاده از نوعی چسب به نام چسب فیبرین که از مشتقات خون انسان است؛ مانع از رشد مجدد ناخنک در چشم می شود.
کسانی که شرایط مناسب برای گذراندن دوران نقاهت طولانی مدت عمل ناخنک و بخیه ندارند؛ می توانند از جراح بخواهند تا برای آن ها از این روش جراحی استفاده کند. البته باید در نظر داشت که هزینه عمل ناخنک و چسب فیبرین نسبت به عمل ناخنک و بخیه بیشتر است و همچنین ممکن است چسب فیبرین باعث عفونتی شدن چشم ها شود.
اقدامات و مراقبت های قبل از عمل جراحی ناخنک
با وجود اینکه جراحی ناخنک چشم یک عمل کم خطر است؛ اما ممکن است به سبب بروز برخی از مشکلات ناگهانی، با چالش هایی همراه باشد. انجام اقدامات توصیه شده توسط جراح و رعایت مراقبت های قبل از عمل، از جمله کارهایی است که می تواند میزان چالش و ریسک این جراحی چشمی کم تهاجم را به حداقل برساند. بر این اساس، در ادامه لیستی از مهم ترین اقدامات قبل از عمل جراحی ناخنک چشم آورده شده است؛ که عبارتند از:
- بنا به توصیه پزشک لازم است آزمایشاتی نظیر تست توانایی بینایی و توپوگرافی قرنیه قبل از عمل انجام شود.
- تمام کاندیداهای عمل ناخنک چشم باید قبل از عمل پزشک و جراح خود را در جریان بیماری های زمینه ای و داروهایی که مصرف می کنند، قرار دهند.
- 24 تا 48 ساعت قبل از عمل ناخنک چشم بهتر است از لنزهای تماسی استفاده نشود.
- دخانیات، مواد مخدر و نوشیدنی های الکلی باعث بروز مشکلاتی در حین عمل و بعد از آن می شوند؛ بهتر است چند هفته قبل از جراحی ناخنک از مصرف آن ها پرهیز شود.
توصیه ها و مراقبت های بعد از عمل ناخنک
اگرچه اصلی ترین عامل موفقیت در عمل های جراحی چشمی، تخصص و مهارت جراح است؛ اما باید این نکته را یادآور شویم که بخش عمده ای از نتیجه عمل ناخنک به مراقبت های بعد از جراحی بستگی دارد. در واقع کسی که جراحی ناخنک چشم را انجام داده است؛ باید به تمام توصیه های پزشک درمورد مراقبت های بعد از جراحی توجه داشته باشد و به آن ها عمل کند. در ادامه لیست برخی از مراقبت های بعد از عمل ناخنک چشم ذکر شده است؛ که عبارتند از:
- انجام ندادن کارهای سنگین و همچنین ورزش تا مدت 21 روز بعد از عمل
- خم نشدن به مدت طولانی و انجام ندادن کارهایی مانند رسیدگی به باغ و باغچه
- بلند نکردن اجسام سنگین و فشار نیاوردن به چشم ها تا 21 روز بعد از عمل
- احتیاط از بابت برخورد نکردن مواد شوینده مانند صابون و شامپو به چشم
- مصرف به موقع داروهای تسکین دهنده و انواع قطره های چشمی تجویز شده توسط پزشک
جراحی ناخنک چشم در چه مدت زمانی انجام می شود؟
بسته به اینکه جراح چشم از کدام روش جراحی ناخنک چشم برای بهبود این عارضه استفاده کند؛ مدت زمان این جراحی چشمی تغییر می کند. اما از آنجایی که جراحی ناخنک یک عمل کم تهاجمی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی است؛ جراح در کمتر از یک ساعت این عمل را انجام می دهد.
البته بهبودی کامل بیمار بلافاصله بعد از انجام جراحی حاصل نمی شود و لازم است که بیمار 14 تا 21 روز بعد از انجام این عمل، به چشمان خود استراحت دهد و به مراقبت از چشم های خود بپردازد. اگر فردی بعد از گذشت این مدت همچنان با درد شدید، سوزش و قرمزی همراه است؛ لازم است برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کند.
چه زمانی باید برای انجام عمل ناخنک چشم به پزشک مراجعه کنند؟
سوالی که اغلب افراد مبتلا به عارضه ناخنک چشم با آن مواجه می شوند؛ این است که بهترین زمان برای انجام ناخنک چشم چیست؟ یا چه زمانی باید برای انجام این عمل به پزشک متخصص چشم مراجعه کنیم؟ در پاسخ به این سوالات لازم است بگوییم که جراحی ناخنک چشم، آخرین خط درمان این عارضه چشمی است.
بنابراین؛ اگر بیماری با وجود مصرف انواع دارو و قطره های چشمی، نتیجه مطلوب و امیدوار کننده ای دریافت نکرده است؛ می تواند در صورت توصیه پزشک نسبت به انجام این عمل اقدام کند. همچنین لازم است یادآور شویم که بهترین زمان برای انجام این عمل جراحی، مشاهده علائمی نظیر تاری دید، قرمزی، سوزش، مشاهده لکه قهوه ای در چشم و نشانه هایی از این قبیل است؛ که اغلب می تواند باعث مختل شدن بینایی فرد شود و لازم است که این عمل چشمی فوراً توسط جراح با تجربه ای، انجام شود.
مراجعه به پزشک
در این نوشتار به شرح کامل جزئیات عمل جراحی ناخنک چشم پرداختیم. چنانچه با انجام روش های کم تهاجمی مانند مصرف دارو، نتیجه مثبتی از روند درمان نگرفته اید؛ بایستی برای انجام جراحی به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.
دکتر پریسا حمامی، متخصص و جراح چشم ، دارای فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم و صورت از دانشگاه ایران است؛ که با بکارگیری متدهای درمانی نوین، انواع جراحی های کم تهاجم و حتی پر خطر چشم را به بهترین نحو و کمترین میزان عوارض انجام می دهد. اگر مایل به انجام عمل ناخنک چشم هستید و قصد دارید تا توسط دکتر پریسا حمامی ویزیت شوید؛ می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت ایشان، نسبت به رزرو نوبت حضوری اقدام کنید.